Pulverlackering

På PE Creative försöker vi tillverka det mesta under ett o samma tak. Dels är det skönt och ha så mycket kontroll som möjligt som gör att vi kan vara väldigt snabba med vissa leveranser.

En annan sak som blir allt mer viktig som alla måste ta ansvar för är miljön, ju mer vi kan tillverka på ett och samma ställe sparar vi in på bland annat frakter som är en stor miljöbov som är lätt att missbruka.

Därför har pulverlackering varit en viktig kärnverksamhet i vårat företag.

Pelle som är ägare till företaget har en erfarenhet sedan tidigare inom pulverlackerings branschen och byggde upp en egen enklare pulverlacksanläggning för att få just helheten i företaget.

Pulverlack är det bästa alternativet på balkonger och räcken för att det är slagtåligt och är väderbeständigt samt att färgen vi använder har ett väldigt bra uv skydd. (mot färgblekning i solljus)

När vi har tillverkat färdigt en balkong så bär vi bort den till lackeringen där den kontrolleras så det inte finns några vassa grader som isåfall gradas av.

Steg ett: godset tvättas av noga med rengöringsspray som vi torkar och blåser ren (vi tittar just nu på ett mer miljövänligare tvätt i form av torrånga med 200 grader)

Steg två: nu är det dags att applicera pulvret genom en pistol som drivs av tryckluft och ström som gör att man laddar pulvret så det blir statiskt , man laddar pulvret med minus och godset med plus genom en jordklämma.

Steg tre: när pulvret är jämt fördelat över hela godset lyfter vi in godset som är upphängt på en vagn med stålhjul in i en värmeugn på 200 grader i mellan 30-50min , varje detalj lackas alltid 2ggr en gång med primer (som ökar vidhäftningen och styrkan) och en gång med färgen kunden har valt.

Steg fyra: vagnen tas ut ur ugnen och svalnar i rumstemperatur , nu är godset färdigt att emballeras och levereras.

Det finns en oändlig massa färgkulörer vi har ett ganska stort utbud och när man pratar om färgkoder när det gäller pulverlackering så är det en färgskala som heter ral som gäller , är du hos färghandlaren så pratar men oftast i ncs-skalor sen får man översätta dom olika skalorna så färgerna stämmer (går att göra på nätet)

© Copyright 2019, PE Creative